CASTELL DE SILVES

El castell de Silves és un castell que es troba a la ciutat de Silves, a la regió de l’Algarve, al sud de Portugal. El castell de Silves va ser construït entre el segle VIII i el XIII i és considerat el millor conservat dels castells àrabs del país.

HISTÒRIA
El turó sobre la qual es troba el Castell de Silves evidència vestigis d’un lloc de culte visigoda (segle VI-VII), segons el que confirmat pels testimonis d’època omeia (segle VIII-IX), un edifici important d’espoli quadrangular i variat .

Durant el període califal (segle X) va començar la construcció de les defenses, les parets sobretot ampli front a l’oest, més tard modificat.

Les construccions del regne de taifes (segle XI), que segueix sent el famós Palau dels balcons, on va viure tant el príncep Al-Mutamid com el poeta Ibn Ammar.

Les parets i les torres que componen el Castell de Silves són principalment el resultat de les campanyes més importants i obres de Amoadas almoràvits (segle XII-XIII), que va ser seguit per altres realitzats durant les dues primeres dinasties i posterior restauració.

El castell de Silves és la fortificació islàmica més important de Portugal.

https://es.wikipedia.org/wiki/Castillo_de_Silves

Imatges: Tony Bowden, juniordiviroydi